داروهای دیابت
داروهای دیابت
داروهای دیابت یکی از مواردی است که افراد دیابتی باید به آن بسیار توجه داشته باشند ، معمولاً افرادی که دیابت در آنها تشخیص داده می شود در صورت بالا نبودن شدید قند خون ابتدا چند هفته تحت درمان با رژیم غذایی و ورزش قرار می گیرند و بعد از آن در صورت کاهش نیافتن قند خون به مقدار کافی ، استفاده از قرص های ضد دیابت شروع می شود .افراد دیابتی نوع ۲ اغلب از داروهای خوراکی شامل انسولین نمی شود چون انسولین از راه دهان قابل مصرف نیست .
بیمارانی که از داروهای دیابت از نوع خوراکی مانند قرص ها باید به نحوی استفاده شوند که اثر بخشی آنها و همچنین مشکلات احتمالی ناشی از مصرف آنها آگاه باشد .نکته قابل ذکر این است که مصرف قرص به هیچ عنوان جای رژیم غذایی را نمی گیرد و با وجود مصرف قرص ، همچنان تغذیه در بیماری دیابت و ورزش منظم لازم است ( ورزش و دیابت رابطه ی مستقیمی با هم دارند )، در واقع هدف این داروها کمک به کاهش قند خون می باشد .
داروهای دیابت از نوع خوراکی به چهار طریق به کاهش قند خون کمک می کنند که عبارتند از :
- کاهش مقاومت به انسولین در بدن : سلول ها می توانند قند بیشتری از جریان خون دریافت کنند .
داروهای خوراکی : متفورمین و گلیتازون ها ( مثل پیوگلیتازون) با این مکانیسم عمل می کنند.
- کاهش سرعت هضم و جذب کربوهیدرات های پیچیده : در این صورت بدن بعد از غذا خوردن کمتر با افزایش ناگهانی قند خون مواجهه می شود .
مهار کننده های آلفا گلیکوزید ها مثل آکاربوز و میگلیتول با این مکانیسم عمل می کنند.
- کاهش مقدار گلوکز رها شده توسط کبد : داروهای خوراکی با نام ژنریک : متفورمین و گلیتازون ها با این مکانیسم عمل می کنند.
- تحریک تولید انسولین یا آهسته رها شدن انسولین توسط پانکراس : افزایش مقدار انسولین موجود به حرکت گلوکز از جریان خون به سمت سلول ها کمک می کند.
داروهای خوراکی از دسته سولفونیل اوره ها میگلیتینیدها و گلیپتین ها این گونه عمل می کنند.
مقاله های مرتبط عبارتست از :
منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم .
با تشکر انجمن دیابت شرق تهران